Maturantima kompanija Eastern Mining darovala ruže

  • general

  • 3 July 2020

Vareška generacija maturanata školske 2019./2020. godine ostat će u sjećanju po mnogo stvari.

Ove godine svečanost obilježavanja završetka školovanja upriličena je na skroman način. Maturanti Mješovite srednje škole „Nordbat 2„ Vareš, njih 47 zbog stanja sa korona virusom, nisu prošetali gradom kao sve njihove generacije do sada kako bi pokazali svu ljepotu i raskoš koju samo srednjoškolci imaju. Okupili su se simbolično kako bi obilježili ovaj za njih važan dan u životu, a da bi im ostao što dublje u sjećanju pobrinula se kompanija Eastern Mining koja je svim maturantima darovala po jednu ružu.

Ispred kompanije Eastern Mining obratila se Almedina Likić i maturantima uputila par prigodnih riječi: „Kao što vam je poznato, Eastern Mining je društveno odgovorna kompanija koja se zalaže za podršku lokalnoj zajednici i koja želi održati skladan odnos sa zajednicom. S tim u vezi, nerijetko podržavamo različite sportske i kulturne manifestacije, te pružamo podršku tamo gdje je potrebna. Ja ću vam podijeliti ruže kao simboličan poklon za sretan početak nove faze života u ime menadžmenta i svih uposlenih u kompaniji Eastern Mining. Želim vam mnogo sreće i uspjeha u daljnjem školovanju, radu i naravno životu. Budite vrijedni, uporni, ambiciozni, vjerujte u sebe i svoj uspjeh, i znajte da se svaki trud u životu isplati. Želim vam sve najbolje!” naglasila je Almedina.

Ovo je lijepa gesta menadžmenta kompanije Eastern Mining koja i na ovakav način želi privući mlade generacije kako bi svoj životni put odabrali, i tko zna, možda po završetku visokog obrazovanja svoj posao pronašli baš u ovoj kompaniji.