KOMPANIJA EASTERN MINING DONIRALA DEZINFEKCIONI TUNEL JU DOM ZDRAVLJA VAREŠ

  • general

  • 22 April 2020

Kompanija Eastern Mining d.o.o. donirala je dezinfekcioni tunel i 200 litara odgovarajuće dezinfekcione tečnosti JU Dom zdravlja Vareš za efikasniju borbu sa pandemijom COVID-19. Tunel će se u narednom periodu koristiti za svakodnevnu dezinfekciju svih nepokrivenih dijelova tijela te odjeće i obuće osoba koje budu ulazile u objekat.

“Zdravlje ljudi u ovom trenutku treba biti prioritet cijelog društva i zbog toga je potrebno sinergijsko djelovanje svih nas kako bismo prebrodili ovu civilizacijsku krizu“, naglasio je generalni direktor kompanije Eastern Mining, Miloš Bošnjaković.

Pomoćnik direktora JU Dom zdravlja Vareš, Adis Čizmo, zahvalio se kompaniji Eastern Mining što je u ovim kriznim vremenima pokazala osjećaj za lokalnu zajednicu. “Dezinfekcioni tunel pomoći će nam mnogo u prevenciji COVID-19 ne samo kod pacijenata već i kod našeg zdravstvenog osoblja“, kazao je Čizmo te izrazio nadu da će i druge kompanije u BiH slijediti primjer Eastern Mininga i pružiti pomoć u svojoj lokalnoj zajednici.