Eastern Mining tim se pridružuje akciji čišćenja Vareša

  • general

  • 15 April 2021

Adriatic Metals plc Eastern Mining tim se pridružuje akciji čišćenja Vareša

Više od 50 volontera, uključujući i zaposlenike Eastern Mining kompanije, učestvovalo je u subotu 10. aprila, u akciji čišćenja "Volim Vareš", organiziranoj na četiri lokacije širom ove općine. Organizatori akcije su bili Udruženje odred izviđača “Zvijezda” Vareš, World Vision i Eastern Mining, koji su i finansijski podržali ovu akciju. Cilj ove akcije nije bio samo očistiti grad, već i razviti svijest o važnosti očuvanja okoliša i vlastitim zalaganjem dati doprinos očuvanju okoline i kvalitetnijem životu u ovoj sredini.

Aida Ahmedović, koordinator za socijalno upravljenje u Eastern Mining, ističe da “ovo nije samo akcija čišćenja, već je način podizanja svijesti kod građana o očuvanju okoliša. U ovoj akciji nisu samo učestovali građani Vareša, već su došli i iz drugih gradova poput Sarajeva, Zenice, Kaknja, Breze. “

Podržavajući ovu akciju, koja je samo jedna u nizu, kompanija Eastern Mining pokazala je status društveno odgovorne kompanije, koja pored brige za svoje uposlenike i lokalnu zajednicu, posebnu pažnju posvećuje i jednoj od ključnih vrijednosti, a to je upravo očuvanje okoliša.

“Jedna od ključnih vrijednosti naše kompanije briga je za okoliš i njegovo poboljšanje, stoga rado sudjelujemo u ovakvim akcijama.”navodi Vildana Mahmutović, menadžer za okoliš i socijalno upravljanje u Eastern Mining.

Kompanija Eastern Mining na brojne načine nastoji pomoći lokalnoj zajednici u kojoj djeluje i nizom projekata nastoji unijeti kvalitetne promjene u živote svih stanovnika općine Vareš, ali i Bosne i Hercegovine.