Donacija za Mješovitu srednju školu

  • general

  • 8 September 2020

Eastern Mining kao društveno odgovorna kompanija, prepoznavajući potrebe lokalne zajednice nastoji biti što više uključena u njene aktivnosti.

Protekle sedmice je Lejla Karčić, u ime kompanije Eastern Mining, donirala 50 litara dezinfekcione tečnosti i beskontaktni infracrveni termometar za potrebe mjerenja tjelesne temperature Mješovitoj srednjoj školi „Nordbat 2“ u Varešu. Danas takođe bilježimo početak nastave za učenike prvog razreda.

Pred nadolazeću novu školsku godine potreba za donacijom sredstava za efikasniju borbu sa pandemijom COVID-19 došla je na zahtjev predstavnika MSŠ „Nordbat 2“,. Uzimajući u obzir trenutne okolnosti u kojima se nalazimo, uručenom donacijom u školi se nadaju da će pospješiti i obezbijediti sigurnije uslove za pohađanje nastave. Uz zahvalnost i gostoprimstvo Lejlu Karčić je dočekao direktor MSŠ „Nordbat 2“ Mirnes Hrvat i profesorica engleskog jezika Lara Brđanović, cijeneći način na koji kompanija Eastern Mining nastoji graditi dobre odnose sa lokalnom zajednicom, pomažući u različitim sferama društvenog života .