Eastern Mining sponzorira Queens Birthday Party u Britanskoj ambasadi u Sarajevu

  • general

  • 12 June 2019

Eastern Mining sa zadovoljstvom su se pridružili Ambasadoru u Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu kako bi proslavili rodendan Njezinog kraljevskog visocanstva kraljice Elizabete II

Eastern Mining i Adriatic Metals Plc sa zadovoljstvom su se pridružili Ambasadoru u Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu kako bi proslavili rođendan Njezinog kraljevskog visočanstva kraljice Elizabete II. Ova proslava Kraljičinog rođendana obilježila je posebnu obljetnicu u odnosima između Velike Britanije i Bosne i Hercegovine. Prošlo je 25 godina otkako je Velika Britanija prvi put otvorila punu diplomatsku misiju u ovoj zemlji. Tokom tih 25 godina brojni su britanci došli služiti svojoj zemlji u ovoj zemlji.

Matthew Field govorio je o odnosima između dviju zemalja i zahvalio se Eastern Miningu, kao glavnom sponzoru,  na podršci. Kazao je kako Velika Britanija sada čini više, a ne manje u Bosni i Hercegovini. Ove godine BBC se vratio u Bosnu i Hercegovinu. EUFOR-u ima više vojnika i nadaju se da će uskoro opet biti i direktni let između dvije zemlje. Sada se više posla radi zajedno. Tako su na veličanstvenom sarajevskom suncu Ambasador i njegovi gosti uživali u prekrasnoj večeri.

Miloš Bošnjaković, direktor Eastern Mininga, rekao je: “Bili smo oduševljeni što smo sponzorirali zabavu povodom Kraljičinog rođendana i proslavili odnose naših dviju zemalja. Bila je izuzetno ugodna večer i dobro je da smo bili u mogućnosti predstaviti Eastern Mining zajedno s drugim kompanijama koje imaju poslovni odnos sa Ambasadom Velike Britanije. "