Eastern Mining Dan otvorenih vrata u Varešu

  • general

  • 12 June 2021

Kao dio našeg plana da investiramo u mlade ljude iz Vareša i pokrenemo novi obrazovni smjer “Rudar u podzemnoj eksploataciji” u Mješovitoj srednjoj školi “Nordbat-2” Vareš, održali smo Dan otvorenih vrata u upravnoj zgradi kompanije na Tisovcima.

Preko 40 roditelja, nastavnika i učenika prisustvovalo je Danu otvorenih vrata u kompaniji, gdje su mogli posjetiti laboratoriju i geološko skladište, prisustvovati prezentacijama o aktivnostima kompanije, upoznati izvršnog direktora Adnana Teletovića i generalnog direktora Paul Cronina te ključno osoblje iz svakog odjela.

Eastern Mining nudi stipendije za 10 najbolje rangiranih učenika (100 KM mjesečno za 10 mjeseci u godini), a nakon završetka škole bit će im ponuđena dvanaestomjesečna praksa. Za pripravnika koji pokaže najbolje rezultate bit će omogućena stipendija za fakultet srodnih nauka u našoj oblasti.

Smjer  je otvoren za učenike i učenice i bit će dio redovnog nastavnog plana i programa MSŠ “Nordbat-2” Vareš. Smjer će obuhvatiti područja obrade, geologije, rudarstva, proizvodnje, bušenja, postrojenja i opreme, komunikacija, timskog rada i izvještavanja.

Eastern Mining ulaganje u budućnost obrazovanja u ovom području smatra jednim od prioriteta, a važan dio toga je pružanje šanse mladim ljudima da ostanu i izgrade život u  Varešu.