Podrška oboljelim od karcinoma dojke

  • general

  • 28 September 2020

U cilju promocije zdravlja žena, te podizanja svijesti o bolesti karcinoma dojke zajedničkim snagama uz Adriatic Metals tim iz Ujedinjenog Kraljevstva i „Tethyan Resources“ iz Srbije smo odlučili da budemo dio akcije „Race for the Cure“.

Trka/šetnja za ozdravljenje, diljem Evrope predstavlja najveći vid podrške oboljelima od karcinoma dojke. Pomaže organizacijama i zdravstvenim ustanovama u prikupljanju neophodnih novčanih sredstava i podizanja svijesti o bolesti karcinoma dojke. Činjenica je da svake godine u Evropi svoj život u borbi sa bolešću izgubi oko 130.000 pojedinaca, stoga ovakav vid načina podrške predstavlja iznimnu vrijedost.

Uvjetovani krizom COVID-19, koja ove godine u odnosu na prethodne, učesnike trke/šetnje spriječava u organizovanju zajedničke trke u velikim grupama što je bio dosadašnji običaj, od strane „Race for the Cure“ se došlo na ideju da se aktivnosti sprovedu u formi online podrške. Tako je i kompanija Eastern Mining uz kolege iz Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije, u znak podrške  na raceforthecure.eu registrovala svoj tim gdje svaki član ima priliku da donira sredstva koja borbi protiv karcinoma dojke predstavljaju ogroman doprinos. Iako je zajednička trka otkazana, svakom timu u svom gradu je dozvoljeno da organizuje svoju trku ili šetnju na dane između 25.-27. septembra. Tako smo u vlastitim gradovima tokom vikenda organizovali simboličnu šetnju u znak podrške ovoj aktivnosti.

.