Održavanje lokalnog puta

  • general

  • 18 August 2020

U prethodnom periodu trajali su radovi na održavanju lokalnog puta “Vijadukt Vareš-Višnjići” u Varešu. Radovi koje uz angažman i podršku kompanije Eastern Mining obavljaju radnici Javnog komunalnog preduzeća Vareš.

Pomenute aktivnosti podrazumijevaju uklanjanje preraslog gustiša, poput trave i grana koje vise sa drveća na put, u cilju ostvarenja sigurnijih uslova na cesti. Uređenjem puta će se naposljetku pristupiti postavljanju saobraćajnog znaka i dva saobraćajna ogledala na dionicama puta gdje se nalaze najoštrije krivine što će ujedno doprinijeti izrazitijoj preglednosti puta.

Benefite održavanja lokalnog puta će svakako osjetiti i stanovnici u mjesnim zajednicama Daštansko, Pržići i Tisovci, naročito oni koji svakodnevno putuju na posao ili prema nekim drugim obavezama. Nakon što je u prošlosti kompanija Eastern Mining uz odobrenje nadležnih instiucija finansirala radove na rekonstrukciji lokalne ceste Bare, u naselju Pogar – Raskrižje Duboštica tako i aktivnosti održavanja lokalnih cesta nastavljaju sa rekonstrukcijom i održavanjem ceste Vijadukt Vareš – Višnjići. Nastojeći primarno zadovoljiti potrebe mjesnih zajednica uz pristupačnost putevima koje vode ka lokalitetima Veovača i Rupice koje obuhvaća Projekat koji se provodi na području općine Vareš.